Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ποτίζοντας στον κήπο...


24/02/2012 (55)

Εξοικονόμηση νερού στον κήπο και τους εξωτερικούς χώρους

Όταν έρθει η ώρα να πλύνετε τις βεράντες, τα μπαλκόνια ή τις αυλές, σκουπίστε τα πρώτα προσεχτικά και μετά χρησιμοποιήστε έναν κουβά και σφουγγαρίστρα, αντί να σπαταλάτε πολλά κυβικά νερού χρησιμοποιώντας το λάστιχο.
Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου χρησιμοποιήστε την ίδια ταχτική. Σαπουνίστε το και ξεπλύνετέ το με έναν κουβά νερό και ποτέ με το λάστιχο. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε σε πλυντήριο αυτοκινήτων στο οποίο πλένουν τα αυτοκίνητα με ειδικά πιεστικά μηχανήματα που κάνουν οικονομία στο νερό.
Στον κήπο, αποφύγετε να φυτέψετε γκαζόν γιατί έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό. Προτιμήστε να φυτέψετε ανθεκτικά φυτά με χαμηλές ανάγκες σε νερό και μεγάλη αντοχή στον ήλιο.
Αξιοποιήστε το νερό από τα φρούτα που έχετε πλύνει σε μια λεκάνη και ποτίστε με αυτό τις γλάστρες σας. Ποτίστε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να διατηρούν τα φυτά σας την μέγιστη υγρασία.
Αν έχετε την δυνατότητα εφαρμόστε ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Και οικονομία στο νερό θα έχετε αφού το νερό ποτίζει το φυτό κατευθείαν στην ρίζα του και θα ξενοιάσετε και την περίοδο των διακοπών.
Οι προτάσεις είναι απλές και μπορούν να εφαρμοστούν από όλους μας αρκεί να υπάρχει θέληση. Γιατί όσο λιγοστεύει το νερό στον πλανήτη μας, τόσο λιγοστεύει η ίδια μας η ζωή...

Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...