Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο γυναικείος αυνανισμός (I)


28/07/2013 (575)

Είναι ωφέλιμο να αναγνωρίσουμε πως, στην ελληνική κοινωνία, ο αυνανισμός ως προσδοκία και ως διαδικασία έχει ταυτιστεί κυρίως με το ανδρικό φύλο. Πράγματι, είναι σύνηθες φαινόμενο να παρατηρούμε στις σελίδες περιοδικών ή ακόμη σε ταινίες, εικόνες που αποτυπώνουν τον αυνανισμό ως μια κατεξοχήν ανδρική λειτουργία.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο αυνανισμός αποτελεί μια ολοκληρωμένη συνειδητή πράξη μέσα από την οποία τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα αναζητούν σεξουαλική ευχαρίστηση και ηδονή. Μάλιστα, και στα δύο φύλα, η διαδικασία του αυνανισμού ξεκινά συνήθως στο στάδιο της εφηβείας, καθώς η ηλικία αυτή ταυτίζεται με την περιέργεια και την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας και του σεξουαλικού ρόλου του ατόμου.
Είναι σημαντικό όμως να δούμε σε αυτό το σημείο το πώς ο αυνανισμός στο κορίτσι έχει διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με το αγόρι. Στην έφηβη γυναίκα ο αυνανισμός εκφράζεται με την κλειτοριδική ηδονή, χωρίς όμως αυτή να είναι κυρίαρχη όπως με την εκσπερμάτιση που συμβαίνει στο αγόρι.
O γυναικείος αυνανισμός μπορεί να εκφραστεί με άγγιγμα των μαστών και του αιδοίου ή ακόμη μπορεί να έρθει με τη μορφή κινήσεων των σκελών και με πίεση στην περιοχή της κλειτορίδας, φτάνοντας ακόμη και σε οργασμική κορύφωση. Κατανοούμε λοιπόν πως η αυνανιστική διαδικασία στη γυναίκα έχει ποικιλομορφία.

Θάνος Ασκητής
Διαβάστε όλο το άρθρο στο http://www.newsbeast.gr/

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...