Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τοξότης - Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου


13/07/2012 (195)

23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Ο Τοξότης είναι το 9ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του φθινοπώρου και σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Τοξότη από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 21 Δεκεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Εδώ, ο Ερμής είναι σε αδυναμία, ο Δίας σε κυριαρχία (μαζί με τον Ιχθύ) και ο Ποσειδώνας σε πτώση.

Στοιχείο: Φωτιά
Προτερήματα: Αισιόδοξος, ευθύς, διαχυτικός
Μειονεκτήματα: Αφελής, ανεύθυνος, νευρικός, ανυπόμονος
Κυρίαρχος Πλανήτης: Δίας
Σύμβολο: Τοξότης
Απόφθεγμα: Φιλοσοφώ
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Μέση, μηροί, συκώτι
Λίθοι: Τοπάζι, τιρκουάζ
Φυτά: Γαρύφαλλο, σημύδα, βελανιδιά
Χρώματα: Μπλε του τζιν, μπεζ, μπρούτζινο
Ταιριάζει με: Διδύμους, Κριό, Παρθένο
Διάσημοι Τοξότες: Τίνα Τάρνερ, Τουλούζ-Λωτρέκ, Μπρους Λη, Έντιθ Πιάφ, Μπέτι Μίντλερ, Μαρκ Τουέιν, Ουίλιαμ Μπλέικ, Ουίνστον Τσόρτσιλ

Δυνατότητες Ανάπτυξης
Ο Τοξότης ξέρει να χρησιμοποιεί με ευκολία την αφηρημένη σκέψη για να πετύχει στόχους και να ζει σύμφωνα με ορισμένα θεωρητικά μοντέλα, τα οποία έχει κατασκευάσει.

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις
Κύρια χαρακτηριστικά του Τοξότη είναι η μεγάλη ελευθερία και διανόηση πνεύματος, το ήθος, το ενδιαφέρον για τις βαθύτερες αλήθειες, η πίστη, η ελπίδα, η αισιοδοξία, ο βαθύς στοχασμός, το εύρος της αντίληψης και της ωρίμανσης με την βοήθεια της γνώσης, αλλά και η ανάγκη του για περιπέτεια, δράση και εξάπλωση. Λάτρης της ανώτερης γνώσης, εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, των μακρινών ταξιδιών και των ευρύτερων μελετών, δεν μπορεί να περιοριστεί εύκολα. Η νευρικότητα που τον διακατέχει τον κάνει να κινείται και να ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί και όσο πιο μακριά μπορεί, με σκοπό, τόσο την φυσική όσο και την νοητική εξερεύνηση.
Ενθουσιάζεται με κάθε νέα πρόκληση που θα τον βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του ολοένα και πιο πολλές εμπειρίες και κατακτήσεις. Η βαθιά φιλοσοφία του για την ζωή παράλληλα με μια μοναδική πίστη, τον οδηγούν πολλές φορές σε ακραίες πεποιθήσεις με ένα φοβερό ζήλο. Έχει μια ασυνήθιστη τύχη σε ότι κάνει στην ζωή του και μια περίεργη προστασία σε κάθε του βήμα. Η σοφία με την οποία είναι προικισμένος, τον βοηθάει να συνειδητοποιήσει τις θυσίες που πρέπει να κάνει από τις προσωπικές του χαρές για το καλό των άλλων και δεν διστάζει να το τολμήσει συχνά.

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...