Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γυναίκα και αυτοκίνητο. Μια ιδιαίτερη σχέση...


23/03/2012 (83)

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ειδικά στις μεγαλουπόλεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Η μάχη με τον χρόνο έχει γίνει ρουτίνα, οι μετακινήσεις συνεχείς και το αυτοκίνητο αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Το αποτέλεσμα; Περνάμε ατελείωτες ώρες στο τιμόνι.
Και αυτό ισχύει πλέον και για τα δύο φύλα. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει πολλαπλασιαστεί το ποσοστό των γυναικών-οδηγών. Ο χρόνος που αφιερώνουν πλέον οι γυναίκες στην οδήγηση του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί, κάτι που συνδέεται άμεσα με την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση και με τον απεγκλωβισμό τους από τα στενά όρια του ρόλου τους ως μητέρες, σύζυγοι και νοικοκυρές.
Η γυναίκα πλέον βλέπει το αυτοκίνητο ως σύμβολο ισχύος και ανεξαρτησίας αλλά και ως ομφάλιο λώρο που γεφυρώνει μια καταξιωμένη καριέρα με μια ισορροπημένη οικογενειακή ζωή.
Το αυτοκίνητο για την γυναίκα αποτελεί περισσότερο χρηστικό εργαλείο για να διεκπεραιώνει τις καθημερινές της υποχρεώσεις και λιγότερο είδος πολυτελείας, σε αντίθεση με τον άντρα που βλέπει το αμάξι σαν τεκμήριο κοινωνικής καταξίωσης.
Η εισχώρηση λοιπόν του αυτοκινήτου στην καθημερινότητα του ασθενούς φύλου έχει επιφέρει αρκετές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και δράσης του με τις θετικές να υπερτερούν των αρνητικών. Σίγουρα όμως αποτελεί μια επιβεβαίωση της κοινωνικής ανόδου της γυναίκας και της διάθεσής της να καταλάβει και άλλα ανδροκρατούμενα κάστρα της καθημερινής ζωής...

Καλλιτέχνης: Gil Elvgren

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...