Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η Εύα και το φίδι


08/05/2014 (859)

Ο Αδάμ με την Εύα, τριγυρισμένοι απ' όλα τα καλά, που τους χάρισε ο Θεός, ζούσαν ευτυχισμένοι μέσα στον Παράδεισο. Κι έτσι θα περνούσαν παντοτινά, αν ο πανούργος Διάβολος δεν έβλεπε τη μεγάλη ευτυχία των πρωτόπλαστων και δεν τους ζηλοφθονούσε.
Ο πονηρός που ζήλευε την ευτυχία των πρωτοπλάστων, αποφάσισε να τους καταστρέψει. Μεταμορφώθηκε λοιπόν σε φίδι και πήγε στην Εύα.
-«Εύα, της λέει, αλήθεια είπε ο Θεό, να μη φάτε από κανένα δέντρο του κήπου;»
Η Εύα του απάντησε:
-«Μπορούμε να φάμε καρπούς απ’ όλα τα δέντρα, εκτός από κείνο που βρίσκεται στη μέση του κήπου. Ο Θεός είπε να μη φάμε τον καρπό του, ούτε καν να τον αγγίξουμε, για να μη γίνουμε θνητοί».
Τότε το φίδι είπε στη γυναίκα:
-«Όχι βέβαια! Δε θα γίνετε θνητοί. Όμως ο Θεός σας το απαγόρευσε, γιατί ξέρει ότι την ημέρα που θα φάτε απ’ αυτό, θα ανοιχτούν τα μάτια σας και θα γίνετε θεοί και θα γνωρίζετε το καλό και το κακό. Λοιπόν, μην ακούτε, αλλά φάτε απ' αυτόν τον καρπό, να δείτε τι ωραίος που είναι».
Η Εύα ξεγελάστηκε έτσι από τον πονηρό, κοίταξε το δέντρο της γνώσεως και είδε ότι ήταν ωραίο, οι καρποί του της φάνηκαν ελκυστικοί και της γεννήθηκε η επιθυμία να κόψει και να φάει. Η επιθυμία αυτή έγινε τόσο έντονη, που την έκαμε να ξεχάσει την εντολή του Θεού. Έφαγε από τους καρπούς εκείνου του δέντρου και έδωσε και στον άντρα της που έφαγε και αυτός.
Τότε κάτι άλλαξε, σαν να άνοιξαν τα μάτια τους και είδαν πράγματα που δεν έβλεπαν πριν. Ξαφνικά διαπίστωσαν ότι ήταν γυμνοί. Αυτή η κατάσταση, που δεν τους προκαλούσε πριν καμιά ντροπή, τώρα τους ήταν ανυπόφορη. Έραψαν, λοιπόν, φύλλα συκιάς και έφτιαξαν ενδύματα για να σκεπάσουν τη γύμνια τους...

Καλλιτέχνης: Χριστόφορος Αχιλλέως (Chris Achilleos)

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...