Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αυτές τις γιορτινές ημέρες κάντε μια καλή πράξη


26/12/2013 (726)

ΓΡΆΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν.

Έχουμε φτιάξει έναν κόσμο σκληρό και βίαιο. Χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά. Δεν υπάρχει συμπόνια, δεν υπάρχει αγάπη. Μίσος, αγριότητα και πράξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ζούμε σε μια κοινωνία ανώμαλων και ψυχασθενών.
Κι όμως...
Κι όμως, δεν είναι έτσι η αλήθεια. Κάθε σπίτι αυτές τις γιορτινές μέρες θα ανάψει τα φώτα του, θα στρώσει το καλό του τραπέζι, θα το γεμίσει με τα πλούσια φαγητά του και θα γιορτάσει, θα χορέψει, θα ξενυχτήσει. Οικογενειακά. Ίσως είμαστε μία από τις λίγες χώρες του πλανήτη που η παράδοση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.
Ας χαρούμε...
Ας χαρούμε μαζί με κάποιους άλλους που όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι μόνοι τους, δυστυχισμένοι και ταλαιπωρημένοι. Μπορούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας μην σκεφτούμε ότι την καλή πράξη θα την κάνει κάποιος άλλος. Εγώ, εσύ, ο διπλανός μου. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε για λίγες ώρες ευτυχισμένους άστεγους, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους.
Κάποιο ίδρυμα υπάρχει στην γειτονιά μας. Κι ας μην διαφημίζεται από την τηλεόραση. Ακόμα καλύτερα. Κάποιο φιλοζωικό σωματείο θα δίνει την μάχη του να σώσει ένα κακοποιημένο σκυλί ή γατί. Έχουν καρδιά που χτυπάει και αισθήματα για μας. Κάποια γιαγιά θα αφήνει στην άκρη ενός κάδου ένα μπολ με φαί και νερό και για αυτά.
Ας δείξουμε ότι στην ψυχή μας υπάρχει ακόμα χώρος για αγάπη.
Κάντε μια καλή πράξη. Τόσο απλό είναι...

Κείμενο από το http://n.aek365.gr/
Εξώφυλλο από το Batman #239
Καλλιτέχνης: Neal Adams

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...