Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Κάνοντας ντους


18/11/2013 (688)

Πού μπορείς να χαλαρώσεις και να εμπνευστείς νέες ιδέες; Στο μπάνιο, την ώρα που κάνεις ντους. Σύμφωνα με έρευνες, ένα αναζωογονητικό ντους δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για μια ξαφνική πνευματική έκλαμψη, μια εποικοδομητική επικοινωνία με τον εσωτερικό εαυτό σου.
Το μυαλό απελευθερώνεται. Όταν κάνουμε μηχανικές κινήσεις που δε χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη (όπως το πλύσιμο του σώματος), αφήνουμε το μυαλό μας να περιπλανηθεί και να σκεφτεί… περί ανέμων και υδάτων. Στον ασφαλή, ιδιωτικό χώρο του μπάνιου νιώθουμε άνετα και ευχάριστα και το νερό μας χαλαρώνει. Ενόσω το σώμα ανακουφίζεται, ο εγκέφαλος κατακλύζεται από τη χημική ουσία της ευφορίας (την ντοπαμίνη) και τότε αφήνουμε τον εαυτό μας να γίνει ελαφρώς αφηρημένος: αυτή είναι η μαγική ώρα που στο μυαλό μας αρχίζουν να τρέχουν ελεύθερα συνειρμοί, οι οποίοι δημιουργούν τις μεγάλες ιδέες.
Αντισυμβατικές σκέψεις. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν κάνουμε ένα ευχάριστο χλιαρό ντους, ο συνηθισμένος μας προγραμματισμός υποχωρεί και το μυαλό ανιχνεύει αντισυμβατικά μονοπάτια προχωρώντας σε νέους, ευρύτερους συνδυασμούς σκέψεων, χωρίς περιορισμούς από στερεότυπα.

Golden Magazine

Καλλιτέχνης: Al Brule

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...