Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι γυναίκες του "Game of Thrones"


29/03/2013 (454)

The women of "Game of Thrones"

Μπαίνοντας στο κλίμα της μεγαλύτερης σειράς που έχει παιχθεί στη μικρή οθόνη παγκοσμίως, οι «ηρωίδες» της σειράς μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Και μας διδάσκουν πολλά!

Αν και οι εποχές που περιγράφονται στα βιβλία του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν είναι απροσδιόριστες μεν, αλλά αφορούν χρόνια που οι γυναίκες ήταν σταθερά σε δεύτερο πλάνο, οι ρόλοι τους είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη των ιστοριών. Επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους άνδρες και είναι πολλές οι φορές που δίνουν την αίσθηση πως εκείνες είναι που κρατάνε τα σκοινιά και κινούν τους άνδρες – μαριονέτες! Διαβάστε πέντε τύπους γυναικών του «Game Of Thrones» που μπορείτε να συναντήσετε εκεί έξω!

1. Σέρσεϊ Λάνιστερ
Δολοπλόκα. Σοφή. Ανατράφηκε με σκοπό να γίνει βασίλισσα. Γυναίκα αράχνη, δεν δίστασε να σκοτώσει τον Βασιλιά σύζυγό της, να κάνει παιδιά με τον δίδυμο αδερφό της και να κάνει σεξ με τον ξάδερφο–υπηρέτη της, όσο ο εραστής–αδερφός–πατέρας-των-παιδιών-της βρίσκεται στα χέρια των εχθρών. Κατάφερε να πάρει το θρόνο για τον γιο της, τη στιγμή που όλα «φώναζαν» πως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει να «τρέξει» για να σώσει τη ζωή της. Τυπικό.
Σκηνή: Όταν ο σύμβουλος του θρόνου την απειλεί εκείνη δείχνει τα κότσια της… Ο Λόρδος Μπέιλις της λέει πως έχει ανακαλύψει μια αλήθεια… «Knowledge is power» («η γνώση είναι δύναμη»). Η Βασίλισσα διατάσσει τη φρουρά της να του κόψουν το λαιμό και στη συνέχεια τους διατάσσει να τον αφήσουν και να κάνουν δύο βήματα πίσω, γυρνώντας την πλάτη τους. «Power is power» («Η δύναμη είναι δύναμη») του απαντά!
Tips: Επικίνδυνη όχι μόνο για γυναίκα σου/ερωμένη σου, αλλά ακόμη και να βρίσκεται στον κύκλο σου. Σίγουρα δεν τη θέλεις για εχθρό σου αλλά ποτέ δεν θα είναι φίλη σου. Αν έχει μπλέξει με κολλητό σου, τότε είναι που θα υποφέρετε… σετάκι!

2. Νταϊνέρις Ταργκάριεν
Γεννημένη ηγέτιδα. Αγάπησε τον σύζυγό της, που παντρεύτηκε μετά από προξενιό και τον τιμά ακόμη και μετά το θάνατό του. Η άγρια, πρωτόγονη φυλή δεν τη δέχθηκε ποτέ, αλλά εκείνη είχε τα «καρύδια», όχι μόνο να τους επιβληθεί, αλλά να ηγείται και του δικού της «Κάλισαρ» (μικρή ομάδα νομάδων–πολεμιστών). Θέλει να επιστρέψει και να πάρει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει. Ακόμη και όταν πεθαίνει ο άνδρας της, λέει «όχι» σε έναν άνδρα που θα μπορούσε να της προσφέρει ακόμη και τον κλεμμένο θρόνο! Τολμηρή, πολλές φορές παρορμητική, αλλά με στοχοπροσήλωση και πίστη. Πίστη τόσο μεγάλη που την έκανε να μπει στη φωτιά, την ώρα που καιγόταν η σορός του νεκρού της άνδρα και να γίνει… «η μάνα των δράκων».
Σκηνή: Η στιγμή που μπαίνει στη φωτιά και δικαιώνεται γεννώντας τους δράκους. Τότε γεννιέται η… Βασίλισσα των δράκων και είναι σίγουρη για την αποστολή της.
Tips: Η γυναίκα που κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει στο πλευρό του. Όμορφη, σέξι, ζητά συμβουλές για να κάνει καλύτερο σεξ στον σύζυγό της και είναι δίπλα του ακόμη και στην πτώση του. Τι άλλο να θέλει ένας άνδρας; Επιπλέον, θα σε τιμάει και μετά θάνατον!

3. Κάτλιν Σταρκ
Η βασίλισσα είναι πάνω από όλα μητέρα. Και μάλιστα, θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και τυπική «Ελληνίδα μάνα» τύπου «φόρα καμιά πανοπλία, μην κρυώσεις». Τιμά το στεφάνι–Βασιλιά της και δεν διστάζει να συμμαχήσει ακόμη και με έναν επικίνδυνο άνδρα (Λόρδο Μπέιλις) που είναι ακόμη ερωτευμένος μαζί της, μόνο και μόνο για να προστατεύσει τον άνδρα της! Για να σώσει τις κόρες της, φτάνει στο σημείο να απελευθερώσει τον κρατούμενο του γιου της και στρατηγό των αντιπάλων της. Το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό τους «χαρτί», δηλαδή. Καλή Βασίλισσα που αγαπάει το λαό της, για ένα… φιλήσυχο βασίλειο, χωρίς επεκτατικές τάσεις. Φέρνει σε δύσκολη θέση τον άνδρα της, όταν από παρορμητικότητα συλλαμβάνει τον αδερφό της μεγάλης Βασίλισσας Λάνιστερ και τον κατηγορεί για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του γιου της. Φυσικά, σαν παραδοσιακή μάνα, μισεί θανάσιμα τον νόθο γιο του άνδρα της, που μεγαλώνει στο κάστρο της και δεν έχει πάρει καν το επίθετό του.
Σκηνή: Ο Ρομπ Σταρκ κάνει ένα ρομαντικό περίπατο με τη νοσοκόμα που είναι ερωτευμένος, όταν πληροφορείται πως η μητέρα του, Κάτλιν Σταρκ, απελευθέρωσε τον Τζέιμι Λάνιστερ, “στρατηγό” των αντιπάλων.
Tips: Μια μέση Ελληνίδα που όταν τα πράγματα πηγαίνουν πολύ άσχημα, κινείται στα όρια της παραφροσύνης, μόνο και μόνο για να σώσει τα παιδιά της. Με την κρεβατομουρμούρα της, την καλή μαγειρική της, το σεξ της και την καλή ανατροφή των παιδιών.

4. Σάε
Η πόρνη που γίνεται ερωμένη του Τύριον Λάνιστερ είναι μια γυναίκα γεμάτη μυστικά, που φυσικά ξέρει πολύ καλά τους άνδρες. Υπομονετική, μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό για τη μεγάλη κίνηση και την κάνει όταν συναντά τον «νάνο γιο» του πανίσχυρου Λάνιστερ. Κλασικό και… εγκεφαλικό θηλυκό, πιο πολύ γουστάρει που είναι γκόμενα ανθρώπου με εξουσία, παρά τον ίδιο. Επικίνδυνη, έξυπνη, διορατική.
Σκηνή: Η Σάε βρίσκει μετά τη μάχη τον Τύριον και του ζητά να φύγουν. Ξέρει πως ο άνθρωπός της κινδυνεύει, αφού έχει κάνει πολλούς «εχθρούς» μέσα στο παλάτι.
Tips: Είναι η έξυπνη γυναίκα, που μπορεί να κάνει έναν έξυπνο άνδρα και… επιτυχημένο (δε συμβαίνει πάντα). Τα μυστικά της μπορεί να σε καταστρέψουν και δεν θα πρέπει να της εμπιστεύεσαι τα πάντα! Θα περάσεις καλά μαζί της, σίγουρα, ειδικά στο κρεβάτι. Μην παρασυρθείς!

5. Ταλίσα
Η ερωμένη του νεαρού Ρομπ Σταρκ. Μεγαλωμένη σε αστική οικογένεια, προορισμένη να γίνει σύζυγος ευγενή, τα παράτησε όλα για τα ιδανικά της. Η νοσοκόμα τραυματιών πολέμου είναι όμορφη, γοητευτική και το ξέρει. Αντιλήφθηκε το ενδιαφέρον του νεαρού βασιλιά, φρόντισε να το «φουντώσει» και να τον κάνει δικό της. Αν η αγάπη της ήταν… αγνή, θα τον άφηνε να παντρευτεί την τύπισσα από το προξενιό που κανόνισε η μητέρα του, για να του εξασφαλίσει στρατιωτική βοήθεια.
Σκηνή: Τα βλέμματα παράγουν σπινθήρες και η φλόγα του πάθους ανάβει… Ο Ρομπ δεν μπορεί να αντισταθεί στην Ταλίσα. Πάθος, πάθος, πάθος!
Tips: Η ατίθαση κόρη κάποιου πλουσίου που έχει σιχαθεί τη συμβατική ζωή της και κάνει τις τρέλες της. Σπάνιο είδος στις ημέρες μας, αλλά γοητευτικό. Αν σε θέλει, θα σε έχει και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτε για αυτό!

koolnews.gr

Το εξώφυλλο που δημοσιεύουμε είναι από το κόμικς Game of Thrones #5.

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...