Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Να ζει κανείς ή να μη ζει;


06/12/2012 (341)

Η επιτυχημένη παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για δεύτερη χρονιά στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη".
Μετά την μεγάλη επιτυχία του περσινού χειμώνα στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» και μια επίσης πετυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η απολαυστική παράσταση «Να ζει κανείς ή να μη ζει» που με μοναδική μαεστρία διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά.
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς, μεταφέρεται στη χώρα μας στο θέατρο, από έναν θίασο λαμπερών κι αγαπημένων ηθοποιών: Κάτια Δανδουλάκη, Παύλος Χαϊκάλης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Τάσος Κωστής, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Παπαγιάννης, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Σπύρος Μεργιανός, Στέργιος Αντούλας, Διονύσης Κομνηνός.
Λίγα λόγια για το έργο:
Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Παύλος Χαϊκάλης ) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Μάνος Παπαγιάννης). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού -ένα από τα κλασσικά θέματα της φάρσας– είναι αστεία αθώος-ροζ. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Κατιάνα Μπαλανίκα) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Σοφία Βογιατζάκη) και ο αμπιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους. Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις καταδιώξεις, λαμπερές τουαλέτες και οπλοπολυβόλα, θεατρίνοι και Ες-Ες γίνονται ένα κουβάρι για να νικήσει στο τέλος η ομάδα των θεατρίνων.

Info
Πού: Αγ. Μελετίου 61Α, στοά Μπρόντγουεϊ, Λ. Πατησίων, Αθήνα, τηλ. 210 8640414
Παραστάσεις: Τετάρτη (λαϊκή) 19:30, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00, Κυριακή 18:00
Εισιτήρια: Λαϊκή 17€, φοιτητικό 15€, άνεργοι 12€. Γενική είσοδος κάθε Πέμπτη: 15€

Καλλιτέχνης: Enric Badia Romero

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...