Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι τρεις κυρίαρχοι της ζούγκλας


02/03/2012 (62)

Λεοπάρδαλη άφησε την ζούγκλα και εισέβαλε σε σπίτι
Κυριολεκτικά το σκαλπ πήρε μία λεοπάρδαλη από τον έναν εκ των τεσσάρων πολιτών που τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το ζώο εισέβαλε σε σπίτι στο Γκουαχάτι στη βορειο-ανατολική Ινδία.
Το ζώο έσπειρε πανικό επί ένα δίωρο, έως ότου τελικά να παγιδευτεί, όπως αναφέρουν σήμερα ινδικά μέσα ενημέρωσης.
«Η λεοπάρδαλη μάς επιτέθηκε μέσα στο σπίτι μας», δήλωσε στο πρακτορείο IANS η αυτόπτης μάρτυρας Νίπου Ντας. Πρόσθεσε ότι μαζί με τα αδέλφιά της κατάφεραν να εκφοβίσουν το αιλουροειδές, που κατευθύνθηκε προς γειτονικές κατοικίες.
Αναστατώθηκε η οδική κυκλοφορία στην περιοχή, κάτοικοι έτρεχαν μακριά πανικόβλητοι στη θέα της λεοπάρδαλης ελεύθερης ανάμεσά τους.
Μετά δύο ώρες, ειδικοί από τον κοντινό Ζωολογικό Κήπο με ένα βέλος που έριξαν στο άγριο ζώο, τού προκάλεσαν λήθαργο και μέσως, το οδήγησαν σε ένα κλουβί του Κήπου.
Πιστεύουν οι ειδικοί ότι η λεοπάρδαλη ταξίδεψε στην πόλη αυτήν ξεκινώντας από βαθιά μέσα στη ζούγκλα, η οποία την περιβάλλει.
Ο λόγος που ανάγκασε το αιλουροειδές να εγκαταλείψει το φυσικό περιβάλλον του είναι, όπως εκτιμούν, η άγρια (παράνομη) υλοτομία των τελευταίων ετών.
Με άλλα λόγια, όσο οι άνθρωποι επιχειρούν να επεκτείνουν το ζωτικό χώρο τους, προκαλούν τους πλησιέστερους σε αυτόν εκπροσώπους του ζωϊκού βασιλείου να κάνουν απειλητικότερη τη δική τους παρουσία.
Έτσι ακριβώς, εξηγείται κατά τους τελευταίους μήνες η εμφάνιση άγριων ζώων μέσα σε πολλές ινδικές πόλεις -στα κρατίδια Τζαμού, Κασμίρ, Ούταρ Πράντες, Χαριάνα, πιστεύουν οι Ινδοί ειδικοί για τα άγρια ζώα.

Πηγή: http://www.ethnos.gr

Καλλιτέχνης: Boris Vallejo

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και από εδώ για την όμορφη δουλειά που κάνεις. Το μόνο κακό είναι ότι μας ανοίγεις την όρεξη και δυστυχώς η μια ανάρτηση την ημέρα μας κρατάει συνέχεια... πεινασμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, adamsjim, ελπίζω να είσαι καλά. Σ' ευχαριστώ και από εδώ για την προβολή και την υποστήριξή σου! Το blog αυτό θα είναι πάντα φίλια προσκείμενο προς τους... Μικρούς Σερίφηδες! Ίσως κάποτε να συνεργαστούμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...