Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Η μοίρα της πρώτης αποστολής (ε')


31/05/2014 (882)

Τότε που ο Σάουρον πέταξε τον Μπέρεν στο μπουντρούμι, ένας βαρύς τρόμος πλάκωσε την καρδιά της Λούθιεν. Πήγε να συμβουλευτεί τη Μέλιαν κι έμαθε ότι ο Μπέρεν ήταν κλεισμένος στα μπουντρούμια του Τιλ-ιν-Γκαούρχοθ χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Η Λούθιεν τότε, βλέποντας ότι από κανέναν άλλο στη γη δε θα ερχόταν βοήθεια, αποφάσισε να το σκάσει από το Ντόριαθ και να πάει η ίδια να βοηθήσει. Ζήτησε όμως τη βοήθεια του Ντάερον του ραψωδού κι αυτός πρόδωσε τους σκοπούς της στο βασιλιά. Τότε ο Θίνγκολ πλημμύρισε φόβο και απορία. Κι επειδή δεν ήθελε να στερήσει τη Λούθιεν από τα φώτα του ουρανού, μη τυχόν και καταπέσει και σβήσει, επειδή όμως ήθελε να την περιορίσει, έβαλε να κατασκευάσουν ένα σπίτι απ' όπου να μην μπορεί να δραπετεύσει. Όχι μακριά από τις πύλες του Νένεγκροθ υψώνονταν το μεγαλύτερο απ' όλα τα δέντρα στο Δάσος του Ντέλντορεθ, ένα δάσος από οξιές στο βόρειο μέρος του βασιλείου. Αυτή η θεόρατη οξιά λεγόταν Χίριλορν και είχε τρεις κορμούς, ίσους σε διαστάσεις, με λείο φλοιό και πολύ μεγάλο ύψος. Και τα κλαδιά τους βρίσκονταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από τη γη. Πολύ ψηλά ανάμεσα στους κορμούς της Χίριλορν, έχτισαν ξύλινο σπίτι κι εκεί υποχρεώθηκε να εγκατασταθεί η Λούθιεν και απομάκρυναν τις σκάλες και τις φρουρούσαν, εκτός μόνον όταν οι υπηρέτες του Θίνγκολ της έφερναν πράγματα που χρειαζόταν.
Η Ωδή της Λεϊθιαν λέει πως η Λούθιεν δραπέτευσε από το σπίτι στη Χίριλορν, γιατί χρησιμοποίησε τη μαγική της τέχνη κι έκανε τα μαλλιά της να μακρύνουν πάρα πολύ και μ'αυτά ύφανε ένα σκουρόχρωμο μανδύα που τύλιγε την ομορφιά της σαν ίσκιος και ήταν φορτωμένος με μάγια που έφερναν ύπνο. Με όσα μαλλιά περίσσεψαν, έπλεξε ένα σχοινί και το κρέμασε από το παράθυρο του δωματίου της. Και όπως η άκρη του κουνιόταν πάνω από τους φρουρούς που κάθονταν κάτω από το δέντρο, αυτοί αποκοιμήθηκαν βαθιά. Τότε η Λούθιεν κατέβηκε με το σκοινί από τη φυλακή της και, κουκουλωμένη με το σκιομανδύα της, ξέφυγε απ' όλα τα μάτια κι εξαφανίστηκε από το Ντόριαθ.
Τότε έτυχε ο Κέλγκορμ και ο Κουρούφιν να πάνε μαζί για κυνήγι στη Φυλαγμένη Πεδιάδα, κι αυτό το έκαναν εξαιτίας του Σάουρον, που γεμάτος υποψίες έστελνε πολλούς δαίμονες-λύκους στις περιοχές των Ξωτικών. Έτσι, λοιπόν πήραν τα κυνηγόσκυλα τους και ξεκίνησαν και έκαναν τη σκέψη ότι πριν επιστρέψουν, μπορεί να ακούσουν και τίποτα νέα σχετικά με το βασιλιά Φέλαγκουντ. Ο αρχηγός τώρα των λύκων που ακολουθούσαν τον Κέλγκορμ λεγόταν Χούαν. Αυτός δεν είχε γεννηθεί στη Μέση Γη, αλλά είχε έρθει από το Ευλογημένο Βασίλειο. Ο Όρομε, πολύ παλιά στο Βάλινορ, τον είχε χαρίσει στον Κέλεγκορμ κι εκεί ακολουθούσε το βούκινο του αφέντη του πριν έρθει το κακό. Ο Χούαν ακολούθησε τον Κέλγκορμ στην εξορία και του ήταν πιστός. Κι έτσι βρέθηκε κι αυτός κάτω από την ίδια μοίρα που είχε οριστεί για τους Νόλντορ και ήταν γραφτό να συναντήσει το θάνατο, όχι όμως πριν αντιμετωπίσει τον πιο μεγάλο δαίμονα-λύκο που θα' χε ποτέ περπατήσει πάνω στη γη...

Εικονίζονται ο Μπέρεν (Beren) και η Λούθιεν (Luthien Tinuviel).
Κείμενο από το http://the-journey-begin.pblogs.gr
Καλλιτέχνης: Gustavo Malek

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...