Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η απόφαση του χωρισμού (I)


15/04/2014 (836)

Η πλειοψηφία των αντρών δεν δέχεται εύκολα την απόφαση των συντρόφων τους να χωρίσουν, ακόμα και αν η σχέση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, γεγονός που τους οδηγεί στη δημιουργία σκηνών ζηλοτυπίας και στην έντονη ανάγκη να τις διεκδικήσουν πάλι. Αντίθετα οι γυναίκες είτε το επιλέγουν οι ίδιες να βγουν από μια σχέση, είτε όχι αντιμετωπίζουν τον χωρισμό πιο ρεαλιστικά, θεωρώντας τον ένα δυσάρεστο γεγονός από το οποίο όμως αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στον μέλλον.
Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο συνέδριο American Psychological Society.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι άντρες δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν παίρνουν την πρωτοβουλία να διακόψουν μια σχέση, στην περίπτωση όμως που οι ίδιοι έχουν τον ρόλο του 'παρατημένου' συντρόφου τότε αντιδρούν εγωιστικά και παρορμητικά.
Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 28 άντρες και 90 γυναίκες, που ήταν πρόσφατα χωρισμένοι από σχέσεις διάρκειας έως και έξι μηνών. Τους ζήτησαν να αναφέρουν κατά πόσο η απόφαση του χωρισμού ήταν κοινή, την αντίδραση του 'παρατημένου' συντρόφου και τα συναισθήματα τους μετά από αυτήν την απόφαση.

Πηγή: http://www.care.gr/

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...