Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η θεά Αθηνά στον αργαλειό


09/03/2014 (799)

Η Αράχνη ήταν μια νεαρή γυναίκα,ξακουστή στο κέντημα και στον αργαλειό. Οι άνθρωποι έλεγαν πως η Αθηνά είχε διδάξει την τέχνη στην Αράχνη, μια και ήταν η προστάτιδα των υφαντουργών, η κοπέλα όμως επέμενε ότι ήταν αυτοδίδακτη.
Όταν η Αθηνά έμαθε για την αλαζονεία της κοπέλας, μεταμορφώθηκε σε γριά και εμφανίστηκε μπροστά της για να τη συμβουλέψει να είναι πιο ταπεινή. Όταν η κοπέλα απάντησε με προσβολές, η Αθηνά της αποκαλύφθηκε και την προκάλεσε σε μια αναμέτρηση εργόχειρου.
Η Αθηνά κέντησε μια εικόνα που αναπαριστούσε τους θεούς του Ολύμπου και τις νίκες τους επί των θνητών. Η Αράχνη κέντησε στο ύφασμα τους έρωτες των θεών.
Όταν η Αθηνά είδε ότι το έργο της κοπέλας ήταν εξίσου καλό με το δικό της, θυμωμένη τρύπησε την Αράχνη με την σαΐτα του αργαλειού της, και έσκισε το κέντημα.
Απελπισμένη με την αντίδραση της θεάς, η Αράχνη αποφάσισε να κρεμαστεί, αλλά την τελευταία στιγμή η Αθηνά μαλάκωσε και τη μεταμόρφωσε στο γνωστό αρθρόποδο που θα μπορούσε να υφαίνει τον όμορφο ιστό της για πάντα...

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...