Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ιχθείς - Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου


16/09/2013 (625)

Από 20 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου

Οι Ιχθείς είναι το 12ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Ιχθύων από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 20 Μαρτίου, περίπου.
Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας (μοντέρνα) και ο Δίας (παραδοσιακή αστρολογία). Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε πτώση, η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ποσειδώνας και ο Δίας (μαζί με τον Τοξότη) σε κυριαρχία.
Οι Ιχθείς χρειάζονται ένα δεσποτικό σύντροφο ως πρότυπο στη ζωή τους, αλλιώς είναι πολύ εύκολο να πέσουν στην παγίδα της αυτολύπησης και της αυτοκαταστροφής. Όταν είναι ανεξάρτητοι και εμπνέονται από τα γεγονότα της ζωής τους, η δημιουργικότητά τους λάμπει, αλλά είναι ανίκανοι να μείνουν μόνοι τους για πολύ καιρό, γιατί τότε αρχίζουν να ονειρεύονται και να ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο εκτός πραγματικότητας. Έχουν ανάγκη από ανθρώπους που θα τους κρατήσουν προσγειωμένους και στο σωστό δρόμο.
Η προσωπικότητα ενός Ιχθύ είναι δύσκολο να καθηλωθεί, είναι πολύ μυστηριώδες και άπιαστο άτομο. Διαμορφώνεται από τον περίγυρό του κι ενσωματώνει τις εμπειρίες και τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος στον εαυτό του. Έχει υπερβολική συμπόνια και νοιώθει τον πόνο του άλλου. Εάν κάτι πάει στραβά στον κόσμο και τον αφορά, τον επηρεάζει βαθιά, το παίρνει κατάκαρδα και νοιώθει ακραία συναισθήματα σχετικά με αυτό. Όταν είναι ευχαριστημένος, το δείχνει έντονα και όταν είναι λυπημένος μοιάζει με καταθλιπτικό.
Το σεξ είναι μια συναισθηματική και σωματική εμπειρία μαζί τους και, αν το επιτρέψετε, μπορεί να γίνει μια πνευματική εμπειρία, επίσης. Οι Ιχθείς είναι πολύ ερωτικοί και τους αρέσει να παίζουν διάφορους ρόλους. Τους αρέσει να αποπλανούν. Φανταστείτε ότι ζείτε σε μια εποχή όπου όλα είναι απαγορευμένα και κάντε τους να σας παρασύρουν, αγαπούν τα παιχνίδια, γιατί μπορούν να συμμετέχουν ολοκληρωτικά και να χάσουν τον εαυτό τους μέσα στο ερωτικό παιχνίδι. Τους αρέσουν οι άσεμνες συνευρέσεις και οι εκκεντρικές δραστηριότητες. Είναι πολύ διασκεδαστικόοί σύντροφοι για όσους επιθυμούν διαφορετικές εμπειρίες στο σεξ.

Στοιχείο: Νερό
Προτερήματα: Ευαίσθητος, διαισθητικός, ανιδιοτελής, ιδεαλιστής
Μειονεκτήματα: Μυστικοπαθής, εύθικτος, άβουλος, ευπαθής
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ποσειδώνας
Σύμβολο: Ψάρι
Απόφθεγμα: Πιστεύω
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Πόδια, δάχτυλα, λεμφαδένες
Λίθοι: Πέτρα του φεγγαριού
Φυτά: Νούφαρα, ιτιά, συκιά
Χρώματα: Μωβ, γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, πορφυρό
Ταιριάζει με: Υδροχόο, Καρκίνο, Σκορπιό
Διάσημοι Ιχθείς: Αναϊς Νιν, Ρενουάρ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Γκλεν Γκλόουζ, Αλέν Προστ, Νίνα Σιμόν, Λουίς Μπουνιουέλ, Λίζα Μινέλι

Καλλιτέχνης: Jennifer Janesko

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...