Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Υδροχόος - Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου


08/10/2012 (282)

21 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου
Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Είναι ρεαλιστής, ευγενικός και ήσυχος από την φύση του, του αρέσει να προκαλεί με την εμφάνισή του τους πιο συμβατικούς με μία αντικομφορμιστική συμπεριφορά. Το ντύσιμό του εκφράζει την επαναστατική του φύση.
Λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες στον εργασιακό τους χώρο, είναι άριστοι συνεργάτες και τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, με ανθρωπιστικούς κλάδους ή με την κοινωνική πρόνοια, ώστε να νιώσουν ότι προσφέρουν έργο και βοηθάνε τον κοινωνικό σύνολο.
Το ζώδιο αυτό είναι γνωστό σαν το ζώδιο της ευφυΐας. Ο χώρος της επιστήμης ταιριάζει στην εφευρετική φύση του υδροχόου.
Στα αισθηματικά τους δύσκολα δεσμεύονται γιατί τους αρέσει να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Όταν όμως δημιουργήσουν μια σχέση είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στον σύντροφό τους.
Οι Υδροχόοι δεν έχουν την καλύτερη μνήμη στον κόσμο αλλά πραγματικά δεν φαίνεται να την έχουν τόση ανάγκη γιατί δίνουν την εντύπωση να ρουφούν την γνώση από τον αέρα, με κάποιου είδους αόρατες κεραίες. Δεν θέλουν να επιβαρύνουν το μυαλό τους με άχρηστες πληροφορίες γιατί δεν μπορούν να δεσμευτούν να θυμούνται αυτό που γι’ αυτούς δεν είναι αναγκαίο. Η δύναμη αυτοσυγκέντρωσης του ζωδίου μπορεί να είναι τρομερή. Παρόλα αυτά μπορεί να διεξάγει μια περίπλοκη συζήτηση και να μην χάσει το παραμικρό από ότι συμβαίνει στην άλλη άκρη του δωματίου.
Έχουν ιδιαίτερο χιούμορ, ορισμένες φορές καυστικό. Στα οικονομικά τους δεν δένονται με υλικά αγαθά αφού είναι ολιγαρκής και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από την ζωή τους. Τους αρέσει όμως να φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους προσφέρουν απλόχερα όλες τις ανέσεις.

Θετικά στοιχεία
Η Αστρολογία μας διδάσκει ότι όπως σκέφτεται ο Υδροχόος έτσι θα σκέφτεται ο κόσμος όλος σε πενήντα χρόνια.
Είναι συνήθως η ψυχή της παρέας και η ανεξέλεγκτη κοινωνικότητά του, τον γεμίζει με πολλές γνωριμίες, που αργότερα θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντάξιό του και να συμβαδίζει με το προσωπικό του όραμα. Ο Υδροχόος είναι η πληρέστερη αρμονία που μπορεί κάποιος να συναντήσει, ανάμεσα στη διανόηση και τη διαίσθηση.

Αρνητικά στοιχεία
Η ψυχή του Υδροχόου κυριαρχείται συνεχώς από τον Ουρανό τον απρόβλεπτο και βίαιο πλανήτη της αλλαγής. Η έντονη και σχεδόν ψυχαναγκαστική ανάγκη για αλλαγή τους κάνει να ενεργούν πολλές φορές σπασμωδικά.
Διακατέχεται συχνά από ισχυρογνωμοσύνη, ιδιορρυθμία και αλαζονεία, νομίζοντας πως αυτός μόνο ξέρει τον σωστό τρόπο για όλα. Έτσι δίνει συχνά στις ιδέες του μεγάλη έμφαση και παραγκωνίζει όλες τις άλλες, γίνεται δογματικός και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε άλλες μεθόδους εκτός από τις δικές του.

Διάσημες προσωπικότητες του ζωδίου
Γαλιλαίος, Κάρολος Δαρβίνος, Αβραάμ Λίνκολν, Φράνγκλιν Ρούσβελτ, Ρόνλαντ Ρίγκαν, Ανδρέας Παπανδρέου, Τζακ Λέμον, Πωλ Νιούμαν, Κάρολος Ντίκενς, Φράνσις Μπέϊκον, Τόμας Έντισον, Μία Φάρροου, Ζαν Μορώ, Κιμ Νόβακ, Πλασίντο Ντομίνγκο, Λόρδος Βύρωνας, Ζαν Μορό, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Βιρτζίνια Γουλφ, Μότσαρτ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ναστάζια Κίνσκι, Τζίνα Ντέιβις

Πληροφορίες αντλήσαμε και από εδώ (επισκεφθείτε τα):
http://www.ζωδια.com.gr
http://www.womenonly.gr


THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...