Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Λέων - Τα χαρακτηριστικά του ζωδίου


04/05/2013 (490)

Από 23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου

Κύρια χαρακτηριστικά του Λέοντα είναι η δύναμη, η ακτινοβολία, η υπερηφάνεια, η ηγεσία, η αξιοπρέπεια, η γενναιοδωρία, η ευγένεια, αλλά και ο εγωισμός, το πείσμα, τα μεγαλεπήβολα σχέδια και η ματαιοδοξία. Είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς της ζωής του και έχει την αίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνος του. Ενθουσιάζεται εύκολα με κάποιο ιδανικό και θα το υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσης. Έχει σταθερότητα στις αντιλήψεις και τα πιστεύω του και συχνά είναι αμετακίνητος, ενώ έχει πολύ καλές και έξυπνες ιδέες για το κάθε τι.
Όλοι έλκονται από το κέφι του Λέοντα για ζωή κι από τη ζεστασιά του. Έχει την ικανότητα να ανεβάζει κάποιον και να τον εμψυχώνει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο ενθουσιασμός του τραβάει τους άλλους, αφού είναι κοινωνικός, όχι μόνο επειδή είναι δική του επιθυμία, αλλά επειδή όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω του. Είναι δύσκολο να μη συμπαθήσεις ένα Λιοντάρι, είναι συνήθως ισορροπημένος και ρεαλιστής. Δεν στέκεται στο παρελθόν και πιστεύει ότι όποιος το κάνει έχει πρόβλημα. Ίσως μπορεί να ασχολείται υπερβολικά με τον εαυτό του και να φέρεται εγωκεντρικά, αλλά δεν είναι ποτέ εγωιστής όταν πρόκειται να βοηθήσει κάποιον που τον χρειάζεται. Περιποιείται τους φίλους του και τους φέρεται καλά. Είναι ο απόλυτος φίλος. Δεν κρατάει κακία και συγχωρεί εύκολα. Έχει σεβασμό και κατανόηση στις διαφορές των ανθρώπων.
Ο Λέων αγαπάει οτιδήποτε νέο και παράξενο, μισεί κάθε τι βαρετό, απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα δημιουργήσει το δικό του σενάριο για να ανταπεξέλθει. Αυτό τον κάνει επιρρεπή στο να δημιουργεί καταστάσεις από το πουθενά, μόνο και μόνο για να κρατήσει το ζωηρό του πνεύμα σε εγρήγορση. Έχει μια καταπληκτική ικανότητα να ξεπερνάει οποιοδήποτε αίσθημα απελπισίας κι οποιαδήποτε σειρά από ατυχή γεγονότα. Δεν του αρέσει να είναι δυστυχισμένος, πληγώνεται η υπερηφάνεια του, έτσι θα πάρει ξανά την κατάσταση στα χέρια του και θα φτιάξει τα πράγματα. Ο Λέων θα μπορούσε να έρθει σε σύγκρουση με άλλους δυνατούς τύπους ανθρώπων, που δε δέχονται εντολές. Δε θα αλλάξει εύκολα τη γνώμη του, όμως θα κατανοήσει και θα αποδεχθεί τη γνώμη των άλλων. Ωστόσο, δεν τα πάει καλά με αυτούς που προσπαθούν να του επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους. Συχνά έχει τη συμπεριφορά απαιτητικού, κακομαθημένου παιδιού, αλλά αυτό φαίνεται μόνο αν κάποιος μπει στα όρια του βασιλείου του. Αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, για να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Στοιχείο: Φωτιά
Προτερήματα: Δημιουργικός, ενθουσιώδης, διαχυτικός, γενναιόδωρος
Μειονεκτήματα: Δογματικός, μισαλλόδοξος, συγκαταβατικός, πομπώδης
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ήλιος
Σύμβολο: Λιοντάρι
Απόφθεγμα: Δημιουργώ
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Καρδιά, σπονδυλική στήλη, πλάτη
Λίθοι: Ρουμπίνι, τοπάζι
Φυτά: Δάφνη, ηλιοτρόπια, χαμομήλι, λεβάντα
Χρώματα: Αποχρώσεις του χρυσού, ώχρα
Ταιριάζει με: Σκορπιό, Αιγόκερω, Λέοντα
Διάσημοι Λέοντες: Ναπολέων Βοναπάρτης, Μαντόνα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κάρλος Σαντάνα, Μέι Γουέστ, Χέρμπερτ Μαρκούζε, Τζον Χιούστον, Μπιλ Κλίντον, Μάτα Χάρι, Μάρτιν Σιν

http://www.womenonly.gr/summary.asp?catid=13435
http://www.myastro.gr/zodia/zodia-xaraktiristika/lewn.html
http://tastro.tlife.gr/zodia/5.html

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...