Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Και οι πίθηκοι έχουν ψυχή...


13/02/2012 (44)

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, Κοινοβούλιο θέλει να περάσει νομοθεσία για τα δικαιώματα των πιθήκων! Στην πρωτότυπη και πρωτοποριακή αυτή κίνηση προχώρησε η Ισπανική βουλή, η οποία θα αναγνωρίσει στα μεγαλόσωμα αυτά ζώα δικαιώματα για τη ζωή και την ελευθερία τους.
Το θέμα έθεσαν επιστήμονες και φιλόσοφοι που υποστηρίζουν ότι οι πίθηκοι, που είναι οι πιο κοντινοί γενετικά συγγενείς του ανθρώπου, αξίζουν αντίστοιχης ισότιμης μεταχείρισης.
Αν και η Ισπανία είναι η πατρίδα των ταυρομαχιών και δεν φημίζεται για τα φιλοζωϊκά της στοιχεία, τώρα βγάζει προς τα έξω μια πιο φιλόζωη στάση. «Αυτή είναι μία ιστορική μέρα για τον αγώνα μας για τα δικαιώματα των ζώων», είπε ο Πέδρο Πόζας, ο επικεφαλής του Σχεδίου «Μεγάλοι Πίθηκοι».
Η πρόταση αυτή έχει κερδίσει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για να ψηφιστεί και σαν νόμος. Στις παραμέτρους του νομοσχεδίου θα είναι και η απαγόρευση της χρησιμοποίησης των πιθήκων σε τσίρκο, σε τηλεοπτικά διαφημιστικά και στον κινηματογράφο!
Εντούτοις, θα επιτρέπεται η διαμονή τους σε ζωολογικούς κήπους αφού, όμως, βελτιωθούν κατά πολύ οι συνθήκες διαβίωσης τους...

Καλλιτέχνης: Dave Hoover

THE WOMAN IS ART - Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...